دیپ فیک چیست؟
در دنیای قرن 21، دیگر نمیتوان حتی به چشمها اعتماد کرد، زیرا فناوری دیپ فیک به کمک هوش مصنوعی مرزی بین دروغ و حقیقت باقی نگذاشته است. هرچند این فناوری میتواند برای تولید محتواهای کاربردی و مفید نیز استفاده شود، اما بسیاری از افراد، از این تکنولوژی استفاده درستی ندارند و برای جامعه تهدید محسوب میشوند.
اما مهمتر از همه چیز، دیپ فیک چیست؟ دیپ فیک یکی از فناوریهای کاربردی اما خطرناک است که بر پایه هوش مصنوعی ساخته شده است. با استفاده از این فناوری میتوان عکس و فیلمهای ساختگی و جعلی ساخت و متاسفانه هیچ محدودیتی در ساخت محتواها ندارد. حتی ویدیوهای ساخته شده با این فناوری به قدری واقعی هستند که تشخیص جعلی بودن آنها غیرممکن است.
دیپ فیک چگونه کار میکند؟
Deepfake از فناوری تشخیص چهره استفاده میکند و با استفاده از الگوریتمهای هوش مصنوعی، شبکههای متخاصم مولد ایجاد میکند و عکسها و ویدیوهای جعلی را تولید میکند.
تاریخچه دیپ فیک
توسعه این تکنولوژی از سال 1990 شروع شده است. در اولین نمونههای Deepfake، این فناوری فقط در دسترس افراد خاصی بود اما امروزه در دسترس عموم مردم قرار دارد.
خطرات دیپ فیک برای جامعه
این فناوری هر چقدر هم که کاربردهای زیادی داشته باشد، اما خطرات و تهدیداتش بیشتر است. از آنجایی که تشخیص واقعی بودن با جعلی بودن ویدیوها از هم قابل تشخیص نیست، بسیاری از افراد از این راه سوءاستفاده و اخاذی میکنند. همچنین این فناوری باعث ایجاد شک و تردید و سردرگمی مردم نسبت به یکدیگر میشود. اما شرکت آنر در یک اقدام مثبت، فناوری ای بر علیه این هوش مصنوعی ساخته است که از لینک زیر میتوانید، مطاله فرمایید.
همچنین بخوانید: قابلیتهای جذاب و جدید گوشیهای آنر
نتیجهگیری
ما افراد عادی، باید با چالشهای دیجیتال در سالهای متوالی و پیش رو آشنا شویم و راهها مقابله و استفاده درست از آنها را بیابیم.